Er zijn meer technici nodig voor de wereld van morgen

De energieconsumptie neemt de komende vijftig jaar explosief toe. Niet alleen omdat er steeds meer inwoners op de wereld komen, maar ook omdat landen zich steeds verder ontwikkelen op industrieel en technologisch gebied. Een wereld zonder energie is niet meer weg te denken. Stel je voor dat er in jouw stad bijvoorbeeld 24 uur geen elektrische tijd is. bijna onmogelijk om voor te stellen, hè?

De vraag neemt dus explosief toe, maar het aanbod wordt schaars. Er moet geïnvesteerd worden in andere mogelijkheden van energie. Maar hoe kom je aan deze nieuwe ideeën? Een leuk en goed voorbeeld is het eerste fietspad ter wereld dat bestaat uit zonnepanelen. En ook nog eens te vinden in ons land. Dit fietspad zet zonlicht om in elektriciteit. Dit zou op het gebied van technologie een geweldige ontwikkeling zijn, als alle wegen straks in de wereld bestaan uit zonnepanelen.

Helaas zijn dit soort ontwikkelingen niet genoeg. Daarom roept de grootste energiewinnaar ter wereld, Shell, op om meer geleerden zoals technici, wetenschappers en wiskundigen op te leiden. Bekijk deze video waarom:

Er moet voor morgen een betere wereld ontwikkeld worden. De mensen op deze wereld kunnen dat. Wij zijn al zo ver. Er rijden auto’s, er vliegen vliegtuigen en er gaan mensen naar de ruimte. Het energieprobleem moet en kan ook opgelost worden. Heb jij een idee dat de wereld kan veranderen?