Alles-in-1 abonnement – niet alleen goedkoper – ook veel makkelijker!

Super Wifi NieuweMediaBlog

Waar je vroeger locatie gebonden was waar je internet had, zoals alleen als je achter de vaste desktopcomputer zat die in de computerkamer stond, ontvang je nu overal in en rondom het huis draadloos internet. Zelfs als de WiFi uit de woonkamer het net niet red tot de zolder, waar je nou net jouw slaapkamer hebt,  zijn er technologische ontwikkelingen zoals een WiFi repeater die de sterkte van WiFi kunnen versterken. Zodat je toch WiFi ontvangt op plekken waar de WiFi modem niet kan komen. Een repeater sluit je aan op de WiFi modem en plaats je ergens ander in het huis in een stopcontact. Meestal halverwege tussen de modem en de plek waar jij WiFi wilt ontvangen.

Steeds vaker wordt WiFi aangeboden in zogenaamde alles-in-1 pakketten van providers. De WiFi is dan een onderdeel van een pakket met telefonie, vast internet en televisie. Dit soort totaalpakketten worden steeds populairder. Je ziet dus dat gebruikers niet meer bij aparte providers abonnementen afsluiten, maar alles bij één enhetzelfde bedrijf doen. Niet alleen uit gemak (één factuur en één klantenservice), het scheelt ook een hoop geld. Door een groter contract af te sluiten, krijg je sneller korting omdat je producten met elkaar combineert. Zoals bijvoorbeeld internet en telefonie inclusief televisie met een gratis interactieve HD ontvanger, waar je programma’s mee kunt opnemen. Vaak worden dit soort alles-in-1 pakketten met welkomstkortings of concurrentiekortingen aangeboden. Ben je geïnteresseerd in een totaalpakket, houd dan de verschillende acties goed in de gaten.

Die technologie gaat een stuk sneller dan ik bij kan houden. Van het pauzeren van live programma’s, tot het terugzetten van een programma naar het begin, terwijl je net pas inschakelt. En het versterken van WiFi naar alle delen in het huis. Over vijf jaar zijn deze technologieën alweer oud en zijn er weer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telefonie, internet en televisie providers.