Apple’s Steve Jobs laat grootse erfenis na

De muis, de Apple Macintosh, de iPod, iPad en iPhone. Vernieuwende producten die er mede zijn gekomen door de inzet van de gisteren overleden Apple-topman Steve Jobs. Het techconcern maakte vannacht bekend dat de medeoprichter van Apple het gevecht met een ernstige ziekte heeft verloren.

Het bericht kwam een dag nadat de opvolger van de iPhone 4, de Iphone 4S was gepresenteerd. Toen bleef een stoel op de voorste rij al leeg, met de melding ‘gereserveerd’ op de leuning.

Apple

Jobs slaagde er in om Apple tot twee maal toe groot te maken. De eerste keer nadat hij met een vriend het bedrijf was gestart in een garage in het Amerikaanse Cupertino.

De tweede keer toen hij terug kwam nadat Jobs Apple eerder na een ruzie had verlaten. In de tussentijd maakte hij een succes van Pixar, een bedrijf voor experimentele animatiefilms dat hij later aan Disney verkocht.

Tim Cook

Steve Jobs krijgt van velen eerbetoon. President Barack Obama roemde hem als een visionair wiens erfenis nog generaties lang merkbaar zal zijn. Tegelijkertijd rijst voorzichtig de vraag wat zijn opvolger, Tim Cook, in petto heeft. Oftwel wat is het volgende baanbrekende product van Apple? Jobs zou daar nu al eens de basis voor gelegd kunnen hebben. Er gaan al geruchten dat Apple zich op televisie gaat richten.

iPhone 5

De redactie van het TechnologieBlog houdt het op de iPhone 5 waarvan werd verwacht dat die tegelijkertijd met de iPhone 4S gelanceerd zou worden. Daarvoor is immers al veel werk gedaan.

Naar verwachting introduceert Apple de iPhone 5 pas als de nieuwe mobiele netwerktechnologie Long Term Evolution (LTE) beschikbaar komt. Dat zal niet eerder zijn dan het twee kwartaal volgend jaar. Maar het zou ook nog wel eens het derde kwartaal van 2012 kunnen worden, blijkt uit een bericht van Automatisering Gids.

LTE

LTE behoort tot de 4e generatie mobiele netwerken die het mogelijk maken bestanden een stuk sneller te up- en downloaden. Ook is het wachten nog op de volgende generatie LTE-chips die er pas volgend voorjaar zijn. Er zijn al wel LTE-chips, maar die beperken het ontwerp en zijn bovendien ook nog eens te groot.

Op het moment dat de nieuwe versie beschikbaar komt gaat de geruchtenmachine weer op volle toeren draaien. Een ingrediënt uit het recept van het PR-succes dat Steve Jobs onnavolgbaar maakte, ook lang na zijn verscheiden.

 

Lees ook:Wachtlijsten iPad2 lopen verder op
Lees ook:Record voor Apple: 1 miljoen maal iPhone 4S in 24 uur
Lees ook:Sterkere Gorilla Glass komt in Samsung Galaxy S3 (video)
Lees ook:Is de iPad2 wel zo snel als Apple claimt? (video)
Lees ook:Grip op toeleveringsketen zet Apple op winst

Eén reactie op “Apple’s Steve Jobs laat grootse erfenis na

  1. Vincent

    De muis komt niet van Steve Jobs.. De muis is uitgevonden door Douglas Engelbart

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.