Update: Geen speciaal brilletje nodig voor 3D laptop, TV-monitor en smartphone (video)

Daar waar het scherm van de iPhone nu nog een aparte folie nodig heeft om 3D te kunnen kijken, komen Toshiba en LG al met een laptop, TV-monitor en smartphone waar geen speciaal brilletje voor nodig is.

De Qosmio F750 3D van Toshiba is in Europa inmiddels gelanceerd. Volgende maand is de brilloze 3D-laptop in Groot-Brittannië te koop, een maand later volgt Nederland.

Webcam

Een in de 3D-laptop ingebouwde HD-webcam volgt het gezicht van de gebruiker en levert zo 3D zonder blind spots op. Hierdoor is het  3D-effect maar door één persoon te zien. Maar via hdmi biedt kan de schootcomputer wel op een 3D-televisie worden aangesloten.

Games

De Optimus 3D Speed van LG is al wel in Nederland te koop. Daarmee is het merk als eerste op de markt met een 3d-smartphone en geeft het rivaal HTC het nakijken.

Met de 3D-smartphone mikt LG met name op gamers (bij de Optimus 3D Speed zitten standaard drie gratis Gameloft-games). De smartphone zou kunnen concurreren met de beste draagbare gamingapparaten, zoals de Nintendo 3DS.

Met de twee ingebouwde camera’s van 5 megapixels kunnen ook beelden in drie dimensies worden vastgelegd.

TV-scherm zonder bril

Het Zuid-Koreaanse bedrijf lanceert ook een monitor waarmee zonder bril 3D televisie gekeken kan worden. Net als bij de smartphone zit het ‘geheim van de smid’ ook hier in een webcam die de ogen volgt.

Behalve dat daardoor vanuit elke hoek het 3D-effect te zien is, wordt 3D TV kijken ook veel minder vermoeiend. LG is hiermee de eerste elektronicafabrikant die 3D-beeldschermen met eye-trackingtechnologie op de markt komt. Het scherm werkt met een nauwkeurigheid van vijf milliseconden werkt.

De monitor is nu alleen nog maar maar in Zuid-Korea te koop, later dit jaar volgt de rest van de wereld. Toshiba kwam al eerder met een ‘brilloos’ 3D-scherm.

Bent u een gadget freak?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Google Glass krijgt concurrentie van draagbare smartphone (video)
Lees ook:LG Optimus 4X HD eind juni te koop
Lees ook:Filmpjes YouTube nu ook stereoscopisch 3D kijken (video)
Lees ook:Bellen met Google Glass’ futuristische bril
Lees ook:Laptop HP met handbesturing nu ook in NL te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.